ÆBLEGLÖGG UDEN ALKOHOL
Efter mit sygdomsforløb, må jeg stadig ikke komme i nærheden af noget, der indeholder den mindste form for alkohol – hvilket mine søde veninder selvfølgelig havde tænkt på, da vi holdte jule-bage-dag. En af ”pigerne” har været i praktik hos Meyers i København, og fik denne lækre ”æblegløgg” med hjem. Jeg synes smagen af denne gløgg, var helt fantastisk – da jeg i forvejen ikke er til ”almindelig gløgg”. Da den ikke indeholder alkohol (dette kan dog sagtens tilsættes, her ville jeg vælge calvados, brændevin eller lign.) fungere den også til julehygge med børnene. Flaskens indhold består af: Æblemost, rørsukker, brændt sukker, æblecider eddike, alkoholisk udtræk af kanel, kardemomme, nellike, muskat og allehånde og frembringer virkelig den ægte julesmag.
Ingredienser
- Én flaske æblegløgg fra Meyers
- 2 liter koldpresset æblemost
- 2 æbler skåret i små tern
To do
- Hæld flaskens indhold og æblemost i en gryde og varm det op
- Tilsæt de friske æbletern
- Servér i en fin kop – og nyd den med et par julesmåkager.
TIP:
- Tilsæt fx rosiner, tørrede tranebær eller lidt nødder for at fremhæve smagen af julekrydderierne
– Anna
FØLG MED PÅ BLOGLOVIN’ LIGE HER OG INSTAGRAM (@annaeiholm)
Pingback: PIMPEDE DADDELKUGLER | annaeiholm.wordpress.com