RAW PEBERNØDDER

RAW PEBERNØDDER

2  foto 3

Regnfuld, kølig søndag = en tur i køkkenet. Min mor bestemte sig for at bage en gulerodskage, og jeg assisterede gerne! Da jeg pludselig støder på en ”pebernød krydderi” fra Dr. Oetker, som løber ud i næste uge, får jeg en god idé.. Sidste år forsøgte jeg mig med raw brunkager, som jeg synes blev rigtig gode og fulgte egentlig bare denne opskrift, med lidt justeringer. Jeg har brugt grundopskriften fra de daddelkugler, jeg altid laver og tilføjet pebernød-krydderi. Smagen af pebernødder rammes ikke helt, men jeg kan godt lide den søde julesmag, og dette alternativ kan sagtens fungere for mig i december måned. Det skal måske lige sige, at jeg aldrig har været den helt store elsker af pebernødder. Men hvis I tør, så synes jeg I skal prøve opskriften, og se om den er noget for Jer. De er hvert fald en del sundere, og indeholder hverken mel eller tilsat sukker. Jeg vil i dag nyde dem til en kop the hos min bedste ven, som jeg ikke har set i meget lang tid!

Opskriften giver ca. 25-30 kugler, alt afhængig af størrelse på “pebernødderne”.

Ingredienser:

 • 2 dl dadler (jeg har brugt tørrede dadler fra Urtekram, da jeg ikke havde flere friske)
 • 2 dl nødder (jeg har brugt mandler – men alle typer kan bruges, og blandes)
 • 1,5 tsk. pebernød krydderi, fx fra Dr. Oetker
 • Ca. ½ dl vand – dette afhænger af dadlernes konsistens, så prøv dig frem.

To do:

 • Put nødder, dadler, pebernød krydderi og lidt af vandet i en foodprocessor (har du en minihakker af god kvalitet, kan den også bruges)
 • Justér konsistensen med vand, indtil den er blød (men ikke flydende)
 • Tril små kugler af ”dejen” – servér dem til eftermiddags/aftenkaffen – og opbevar de resterende i en lufttæt beholder i køleskabet (hvis du altså ikke spiser dem alle, hihi.)

TIP:

 • Ønsker du at øge proteinindholdet kan du evt. blende lidt chiafrø med eller tilføje smagsneutral proteinpulver. Dette vil jeg i hvert fald selv prøve at eksperimentere med næste gang, jeg kaster mig ud i denne opskrift.

foto 4

 

Rigtig god søndag.  

– Anna

FØLG MIG PÅ BLOGLOVIN’ LIGE HER OG PÅ INSTAGRAM: @annaeiholm

Reklamer

11 thoughts on “RAW PEBERNØDDER

 1. De ser virkelig lækre ud! 😀

  Nu ved jeg godt der står Raw, men et lille tip jeg selv gjorde sidste år til jul.. Jeg lavede nogle kugler noget ala dem du her har lavet, og så puttede jeg dem i ovnen i ca 15-20 min ved 180 grader. De blev helt fantastiske! Samme pebernødsagtige smag og med god sødme fra dadler, men med den sprøde skal udenpå! Man opdagede (næsten) ikke at det ikke var rigtige pebernødder 😉

  Hilsen Anna
  http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com/

 2. Pingback: “RAW” PEBERNØDDER PT. II | annaeiholm.wordpress.com

 3. Hej Anna,

  Jeg får får besøg af min forældre i morgen og ville derfor lave noget julet og lækkert. Jeg kunne mindes, at du have lagt disse raw pebernødder op på IG, hvor jeg følger dig, så dem måtte jeg afprøve – og HOLD NU OP de er lækre, jeg tilføjede lidt stærk kaffe, hvilket godt kan anbefales. Nåede næsten at spise halvdelen af “dejen” mens jeg trillede dem 😉 De står nu i køleskabet og jeg glæder mig til at mine forældre skal smage dem i morgen 😉

  Forsæt endelig med disse lækre og sunde opskrifter!

  Ha’ en god weekend 🙂

 4. Pingback: Lækre pebernødder // Det sundere alternativ | Lise Balslev

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s