CHIAPUDDING GOES CARROTCAKE

CHIAPUDDING GOES CARROTCAKE

Jeg har de seneste par dage eksperimenteret en del med chiagrød, og er indtil videre kommet frem til to andre alternativer som I kan se her og her. Jeg havde en rest af råkostsalat med gulerod og æble i køleskabet, og besluttede mig derfor for at gøre brug af det i min morgenmad. Jeg har tidligere forsøgt mig med en opskrift på en lun morgengrød med et twist af gulerodskage.

gule1

Ingredienser:

  • 2 spsk. chiafrø
  • 1,5 dl skyr (eller anden mager mælkeprodukt, som fx A38, ylette, yoghurt naturel)
  • 0,5 dl skummetmælk/eller minimælk (vand kan også bruges, hvis man ikke tåler mælk)
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • Evt. et par dråber sødemiddel
  • ½-1 revet gulerod (evt. også lidt revet æble)

gule3

To do:

  • Bland alle ingredienser sammen
  • Kom blandingen i en bøtte, et syltetøjsglas – eller en skål, som du kan lægge et låg over (fx kan en underkop bruges) og stil det i køleskabet
  • Lad det stå natten over
  • Ta’ grøden ud af køleskabet dagen efter og rør rundt i det – tilføj evt. en smule mere mælk eller vand, hvis du synes chiafrøene har suget for meget af væsken
  • Pynt din grød med valgfri topping (jeg har brugt morbær, hakkede hasselnødder og rosiner).

– Anna

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s